Till minne av Ronny "Kluringen" Nordstrand

Vår vän Ronny ”Kluringen” Nordstrand somnade in på Norrlands Unversitetssjukhus den 31/10. Ronny blev 58 år.

Närmast anhöriga är mamma Inger, sonen Tony och tre syskon.

En stor kreativ personlighet har lämnat oss alldeles för tidigt. Ronny hade stort hjärta både för människor och djur, särskilt barnens rättigheter. En stark stöttare av bland annat av UNICEF och deras arbete för utsatta barn. Dock var  familjen och vännerna det allra viktigaste för Ronny.

Något som få känner till är att Ronny var kemiutbildad och auktoriserad pyrotekniker. Han hade tillstånd och skjuta upp stora festraketer. Ronny var överlag otroligt tekniskt intresserad och tvekade aldrig att hjälpa till när man bad honom om hjälp. Junis Umeå har fått mycket beröm för sin hemsida genom åren tack vare Ronny. Det har också kommit frågor om Junis Umeå anlitat professionell hjälp, svaret är ja. Vi anlitade Ronny som var oerhört skicklig på det han gjorde men han gjorde det ideellt.

Ronny skötte Junis Umeås hemsida samt föreningens datorer. Såväl dag som natt var han på hugget som webbmaster. När något gick snett så tog det inte lång stund att få till en rättelse från Ronny oavsett tid på dygnet. Ni får kalla mig ”Syndabocken” sa han lätt skämtsamt. Det fanns en härlig humor runt Ronny och i synnerhet när han fick upp farten vid datorskärmen. Ideerna tog aldrig slut, en som  inte hann fullbordas av Ronny innan sjukdomen slog till, var en idé om att göra en animerad film om föreningen. Det var få av oss i föreningen som träffade Ronny personligen men alla kände till "Kluringen" genom hemsidan. Han var särskilt intresserad av barnens åsikter runt hemsidan, den var till för dem och då skulle barnen vara med och påverka tyckte Ronny.

Förutom brinnande intresset för datorer hade Ronny  stort  intresserad av musik och film. Han såg gärna filmer som Charles Bronson och Clint Eastwood medverkade i för att sen diskutera dessa med sinavänner. Ronny hade barnasinnet och lekfullheten kvar och det lyste igenom i hans kreativa arbete.

Det är ofattbart att Ronny inte finns med oss längre. Han lämnar ett stort tomrum i föreningen.

Junis Umeå