Barnkalas eller boka lyantill andra saker

Visste du att Junislyan är ER lokal? 

All tid som vi inte har någon aktivitet i lokalen så kan du droppa in och bara hänga på lokalen, vila när du går på stan, göra en kopp kaffe, surra med andra medlemmar etc. Vi vill gärna att så många medlemmar som möjligt ska använda lokalen när den står tom, så det är bara att droppa in när det inte är någon aktivitet (Kolla hemsidan)

Men ibland kanske en vill boka lokalen och ha en mer privat tillställning som barnkalas i liknande.

Då går det alldeles utmärkt att låna Junislyan till att anordna barnkalas eller andra aktiviteter för era barn. 

Kolla bara i Junis kalender först så det inte är någon planerad  aktivitet på Lyan. 

Ledargruppen har bestämt att det endast är under helgen som lyan går att boka. Det går endast att boka lokalen i max 5 timmar, inklusive för och efterarbete. Detta för att vi inte vill att lokalerna ska vara bokade hela helgerna för privata arrangemang. Lokalen ska den mesta tiden vara tillgänglig för alla medlemmar att droppa in.

Denna regel gäller alltså bara om du vill ha en privat tillställning, bakom stängd dörr så att säga. Om ditt bokade arrangemang är ett öppet arrangemang som är öppen för alla medlemmar som vill vara med kan du boka längre tid och så.

Ytterligare ett krav, för att lokalen ska komma så många medlemmar som möjligt till gagns, är att det krävs att minst 3 junismedlemmar deltar i aktiviteten (inklusive era egna barn) Meddela Jenny efter aktiviteten vilka barn och vuxna från Junis som var med, så kan vi lägga in det i vår statistik över föreningsverksamhet.

Det är stora lokalen och lekrummet bakom som man kan boka, alltså allting som är efter dörren in till stora rummet. Dator-rummet och chill-rummet som är före dörren är alltså inte möjlig att boka, utan är öppen för alla medlemmar hela tiden.


Du bokar lokalen genom Jenny. Kolla i kalendern om det är ledigt först, meddela Jenny dag och tid etc. Du får låna en tagg genom Jenny. Tänk bara på att hålla koll på ytterdörren så inga obehöriga kommer in. 

Och framför allt, ställa i ordning allting så möbler och leksaker hamnar på rätt ställe och städa efteråt enligt konstens alla regler så det är finare än när du kom ;)

Det finns discoutrustning och discolampor monterade i lokalen. Säg till Jenny eller någon annan ledare om ni behöver hjälp med detta.

Det är bara lokalen längst upp som är vår egen lokal och bara den som ni kan använda till egna kalas och andra barnaktiviteter.
Det är självklart kostnadsfritt att använda Junis lokal.

Lokalen en trappa ner, Sveasalen, kan inte bokas genom Junis, utan ni måste själva kontakta ordenshuset om ni vill vara där och boka den på egen hand.

Frågor besvaras av Jenny