Till minne av John-Olof "Olle" Ahlenius

Olle med sin kompis Christopher på Junis Lyckeboläger


 

Vår vän John-Olof "Olle" Ahlenius somnade in på Axla-gården 24 oktober. Närmast anhöriga är mostrar, morbror och kusiner.

Olle var en av skådespelarna i teatergruppen Tro, hopp & Kärlek. Boots, läderjacka, slitna jeans och gitarren under armen, det är bilden av Olle när han kom till teaterträningarna. Vi andra var lite "segstartad" så Olle hann ta några bloss på pipan innan repetitionerna startade. Olle hade stark integritet och det tog ett tag innan han släppte in oss på livet men när vi väl var där, då var Olle en trogen vän. Han var så oerhört tacksam för det "lilla" och generös med komplimanger. Med glädje lyssnade vi när Olle berättade om luncher hos vännen Christopher, om gamla testamentet eller Jimi Hendrix. Det var aldrig tråkigt i Olles sällskap med hans under fyndiga humör.

Olle hann med att spela många olika roller i teatergruppen. Barnen på Junis minns honom som Jägaren i "Rödluvan och Varghajen". En av dom första roller Olle hade var läkare i "Man vinner inga matcher i utvisningsbåset", han spelade även läkarrollen i andra pjäser. En karaktär där han kunde ta del av sina erfarenhet från sjukvården.

Olle drömde om att orka besöka Sörmjöle och havet en sista gång. Den drömmen gick inte i uppfyllelse men vi tror att han nu sitter på en vacker strand och lyssnar på vågorna.

Olle fattas oss.

Tro, Hopp & Kärlek, Junis Umeå